Binnen de Vormkraker zorgt Anne Poppema voor een analytische bijdrage. Ze heeft ervaring met beleid binnen het sociaal domein. Tijdens haar studie hield ze zich bezig met productontwikkeling: het onderzoeken van wensen en behoeften van consumenten en die vertalen naar (technische) productspecificaties. Aansluitend volgde ze een master beleid, communicatie en organisatie.

 

Ze heeft werkervaring bij verschillende (overheids)instellingen en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het sociaal domein. Momenteel is ze beleidsmaker bij een gemeente. 

 

"In mijn werk wil ik graag bijdragen aan een toegankelijke maatschappij. Een maatschappij waarbij iedereen op zijn of haar manier mee kan doen. Ik ben nieuwsgierig en geïnteresseerd in mensen en hun diversiteit. Ik werk graag samen om zo het beste in mensen naar boven te halen. Daarnaast ben ik creatief: buiten bestaande kaders denken, maar ook het creatief benutten van de middelen die beschikbaar zijn." 

Anne Poppema Vormkraker
Anne Poppema
EvelienJansen,DeVormkraker,vormkraker,artiestiek,onderzoek,artistiekonderzoeker,conceptontwikkeling,vormkraker,creatief,maatschappelijk,artiestiek,vormgeving,omdenken,kunst,creativiteit,vormen,ontwikkelen,sociaal

Achter De Vormkraker staat Evelien Jansen. Als conceptontwikkelaar en beeldend kunstenaar helpt ze jouw complexe vraagstukken te vertalen naar een heldere, eigenzinnige vorm. Anders dan de standaard. Ze zoekt daarbij binnen en buiten de mogelijke grenzen naar mogelijkheden.

 

Na haar studie aan de kunstacademie in Zwolle en Athene heeft ze haar Bachelor of Fine Art behaald. Direct na het afstuderen is ze werkzaam geweest bij een galerie in New York. Totdat ze de kans kreeg een artistiek onderzoek uit te voeren in Istanbul.

"Ik laat mij inspireren door mijn omgeving. Soms vraag ik mij af: waarom zit dit zo in elkaar en waarom doen mensen dit op deze manier? Daar moet toch een andere oplossing voor zijn? Hier wil ik meer over weten! Ik onderzoek dit en vorm een creative oplossing"

Nu, anno 2017 is Evelien met haar studio gevestigd in het hartje van Utrecht op een wel heel bijzondere locatie. In de voormalige rosse buurt is nu ruimte voor 17 creatieve ondernemers. In de voormalige peeskamers wordt nu hard gewerkt aan nieuwe creatieve ideeën. 

 

 

Bij de Vormkraker kraakt Joost vragen en zoekt hij naar de vraag achter de vraag. Zijn jarenlange ervaring bij zowel media- als reclamebureaus maken van hem een specialist op het vlak van marketing, reclame en de menselijke psychologie. De werkervaring met (markt-) onderzoek zorgt ervoor dat de Vormkraker vanuit een gedegen gestructureerde basis kan werken, zonder dat de creativiteit van ‘het anders denken’ verloren gaat.

 

Zijn vrijwilligerswerk bij het Midzomergracht Festival heeft hem een groot netwerk opgeleverd van verschillende mensen, stakeholders en culturele organisaties. Daarnaast is hij door zijn huidige werk bij Utrecht Marketing op de hoogte van diverse actuele maatschappelijke vraagstukken van de gemeente Utrecht.

 

‘In mijn werk ben ik altijd nieuwsgierig naar het nieuwe, het andersoortige. Met name maatschappelijke zaken op het vlak van inclusie en participatie van mensen of minderheden aan de maatschappij hebben mijn interesse. Ik ben gestructureerd, secuur en kan meerdere ballen de lucht in houden zonder in paniek te raken, waarbij ik altijd in oplossingen probeer te denken. Ik houd van pionieren en innoveren met oog voor de kleinste details.’

JoostdeVries,DeVormkraker,vormkraker,artiestiek,onderzoek,artistiekonderzoeker,conceptontwikkeling,vormkraker,creatief,maatschappelijk,artiestiek,vormgeving,omdenken,kunst,creativiteit,vormen,ontwikkelen,sociaal