Retro Innovatie

Het spel waarbij je samen met je collega’s op zoek gaat naar nieuwe manieren van innovatie. Zoek de parels uit het verleden, ontdek de mogelijkheden uit de toekomst en combineer deze tot retro innovatieve producten.

01

De vraag

Hoe haal je nieuwe input van je collega's op binnen de organisatie?

Hoe zorg je dat de bestaande processen die goed werken niet van tafel verdwijnen?

Hoe creeër je wederzijds begrip en draagvlak voor nieuwe ideeën?

Hoe zet je nieuwe plannen om in concrete acties?

Stel dat...

Er een serious game bestaat waarbij je op innovatieve wijze ontdekt wat er speelt binnen de organisatie. Breng je collega's in beweging voor innovatie. 

Het spel

02

Retro innovatie

Retro innovatie

Video afspelen

Het woord ’innovatie’ doet vermoeden dat iets nieuw is, maar zijn innovatieve ideeën wel zo baanbrekend en waarom moet alles altijd helemaal anders? Wij verzamelen input vanuit de organisatie op geheel eigen wijze door middel van een retro-innovatie spel!

In dit spel gaan collega's met elkaar de strijd aan. Het ene team strijdt voor de parels van het verleden en het andere team voor hypermoderne ontwikkelingen van de toekomst. Per ronde laat de jury haar stem horen. Verschillende thema’s passeren de revue! Denk aan communicatie, vervoer, werving en identiteit.

Daarna is het tijd voor retro- innovatie; op creatieve wijze combineren we oude en nieuwe elementen met elkaar. We “hacken” en bedenken nieuwe, ludieke maar vooral innovatieve werkwijzen. Innoveer je met ons mee of hou je het liever bij het oude...

03

Drie rondes

Kies een team: Strijd voor de parels van het verleden of de innovatie van de  toekomst

RONDE
1
VERLEDEN
VERLEDEN
TOEKOMST
VS

Combineer de winnende elementen uit het verleden met die van de toekomst. 

RONDE
2

Creëer Retro- innovatieve ideeën en zet dit om tot concrete acties! 

RONDE
3
RETRO - INNOVATIEVE PRODUCTEN
Doelgroep

04

Organisatie

 Je gaat aan de slag met een concrete situatie binnen jouw organisatie. Gedurende het spel kom je er op speelse wijze achter hoe jouw collega's hier tegenaan kijken. Tot slot werk je samen werk je naar een concreet plan van actie.

Evenement

Organiseer je een conferentie en wil je jouw publiek op een leuke manier aan het denken zetten of  in beweging krijgen? Dan is dit een prikkelende en originele opwarmer. 

Partners

05