Onderzoek naar structuren binnen protest

Step Forward

Tijdens de financiele crisis in Griekenland liepen de spanningen in Athene soms hoog op. Er werd gedemonstreerd en het was onrustig in de stad. De opkomst tijdens demonstratie was groots. Op sommige dagen liep het op tot 3 miljoen demonstranten. Maar wat was de exacte reden dat mensen zo massaal de straat op gingen? En wat deden ze tijdens een demonstratie? 

Na een half jaar onderzoek werd duidelijk dat er een structuur in demonstraties zit. Iedere demonstrant is aangesloten bij een bepaalde beweging. Iedere groep heeft een eigen wijk als uitvalsbasis. De, op basis van ideologieën gevormde groeperingen houden er tevens een eigen dresscode op na. Daarbij hebben zij hun eigen vrienden en vijanden.
Step Forward is een voorstelling waarbij de kijker meegenomen wordt naar de straten van Athene en de structuren van portest duidelijk worden.             

 

De vorm
Onderzoek

Tijdens deze dansvoorstelling wordt de toeschouwer in een grote maquette van de stad Athene geplaatst. Op de klanken van protest laten de dansers de structuren van de demonstraties tot leven komen.

Concept:

Evelien Jansen

 

Choreografie:

Niels Weijer & Evelien Jansen

 

Dansers: Aida Guirro Salinas, Niels Weijer

Structuur in protest
Dansvoorstelling
Antrapologisch onderzoek